sâmbătă, 14 noiembrie 2009

EXPOMIL 2009


EXPOMIL 2009 sau cea mai lame ass intrunire de specialisti wannabee din domeniul militar si domeniile afliliate (telecomunicatii, interventii speciale, etc). Afara vreme posomorata, dar nu numai vremrea era asa, ci intreaga atmosfera din ultima zi a expomilului, inauntru un singur avion concurent la inzestrarea fortelor armate romane, Eurofighter typhoon, cateva firme de telecomunicatii si distribuitori de imbracaminte militara, prezenti au fost si cugir-ul , din pacate colt nu a fost prezent si nici tavrom (tavor assault rifle). Ziceam de atmosfera posomorata..poi da, se vedea pe fata participantilor ca nu mai aveau nici un chef dupa 3 zile de romexpo :)), o groaza de copii care incercau sa frece pistoalele glock dar nu aveau destula putere se armeze mansonul armei ( chiuloasa, slide), aceeasi groaza de copii pe care ii gaseai pe orice transportor TAB, Pirana, camion etc, parintii => no chef, defapt in general adultii aratau ca dupa criza din 30', infara de ocazionalii impaimiti care isi mai dadeau cu parerea.

Lasand asta la o parte am avut ocazia de a-mi pica in mana niste pliante care apartin "Agentiei de cercetare tehnica si tehnologica militara" in care prezentau anumite accesorii si produse in decurs de cercetare, buba nu e aici... buba e ca pliantele erau in engleza si nu orice engelza! Tipul de engleza pe care il poti gasi in pliantele jucariilor chinezesti din Niro sau Dragonul rosu.
De exemplu: "It can be wear together with one or two... " sau "The ceramic plates defeat the overed zone against ..." sau " Completes the fire unity of the AG-7 rebades launcher".
Bine, recunosc ca nu e chiar engleza de balta dar totusi, sa fim seriosi , e vorba de o agentie nationala de cercetare! Adica insii astia au ingineri specializati, oameni de stiinta care ar trebui sa fie in varful domeniului lor si nu sunt in stare sa faca o brosura corecta?? Poate ca pe vremea cand ei au facut scoala altceva inafara de limba rusa nu cunosteau dar hai frate, pe bune ca puteau sa angajeze un student din anul I de la o facultate..cred ca aprioape orice facultate care le putea corecta brosura, ajungem sa ne facem de rasul lumii in fata investitorilor straini, sau in fata reprezentantilor armatelor altor tari.
In alta prdine de idei ma bucur sa va anunt ca jandarmeria romana este nou inzestrata cu tehnologia cea mai moderna posibila :)), noile biciclete primite in dotare ii vor ajuta sa impuna leagea pana si in cele mai departate colturi ale tarii :)), aveti mai jos o poza cu una din noile achizitii ale jandarmeriei, bai si ce mandrii sunt baietii ca le-au luat asa ceva :D.

Un comentariu:

  1. me not stunned by lack of english skills:))...cred ca au mers pe principiul "me Tarzan,you Jane"=))))))))

    RăspundețiȘtergere