marți, 24 noiembrie 2009

Excursie cu CRR-ul




Munte! in noiembrie... frig?, zapada? iarna? Nuuu.... Soare, 15 grade caldura, muti, multi turisti.

Cam asa era in predeal sambata , 21 noiembrie , soare voie buna, multi turisti, majoritatea cu masini, numia noi pe jos, prin padure singuri singurei (noi si cainele de traseu).

Echipa noastra de excursionisti era formata din 8 persoane, 5 de sex feminin si restul de 3 animale :D


Am ajuns in predeal pe la ora 9 jumate, dimineata desigur, indata ce am coborat pe peron am si purces la traseu, pe serpentine in directia cabanei trei brazi.
Drumul nu a fost anevoios, ci lejer(din punctul meu de vedere), de pe sosea am luat-o prin padure, totul bine si frumos, vreme perfecta, soarele ne scalda in razele sale aurii... bine, gata cu prostiile.Si-uite asa ne-am vaz din nou pe sosea, in luminis si avand cabana direct in fata la 400 de metri, asa s-a separat grupul nostru in 2, o parte s-au dus ca nehalitii sa bage sub nas tot felul de produse alimentare locale :)) iar restul (2 din cele 3 animale) am ramas sa facem poze printr-un binoclu Sakura (chinezesc 100%) cu un aparat HP de 5mpx , pozele le aveti mai jos.
Toate bune si frumoase, ajungem si noi la cabana, papam o ciorbita, un papanas (dupa care am asteptat peste o ora jumate!) si purcedem din nou la drum cu gandul sa trecem pe la cabana Secuilor dupa care sa o luam pe traseul spre cabana Timis> Predeal. Dar ghiciti ce... planul era bine facut , doar ca am omis un mic detaliu, o persoana de la noi din grup nu a aruncat calumea cu ochiul pe harta, si a confundat\crezut ca 2 semne distincte duc in acelasi loc, diferenta dintre ele fiind un "mic" ocol, si deh, cum se intampla de obicei noi ca desteptii am luat-o pe traseul gresit... in loc sa ne apropiem de predeal, ne uitam mirati cum de se apropie peretii de stanca din Cheile Rasnoavei tot mai aproape de noi. Intr-un moment de claritate mintala am cercetat harta si am aflat cu stupoare ca ne indreptam spre... Cristianu Mare :)) si poiana brasov...hmm da! EXACT ACOLO DOREAM (si la ora 16.20, pe inserate in padure).
Hai de-ntoarce si fix pe drumul pe care venisem am bagat (vorba lu gutza putza de maimutza) "sistem turbo" si sa vedeti voi oameni fara experienta pe munte cum zburau prin padure ca baietii de la top gear pe transfagarasan.Am ajuns pe sosea, si de la trei brazi scoate bre lanternele si da-i mare pe asfalt.
Cat despre tren, ne propusesem sa ajungem la gara pentru a prinde trenul de acceleratul de ora 18.00 catre bucuresti... intr-un sfarsit ajungem in gara, cu banii pregatiti in mana, cu toate actele gata si cu o portita de ...2 minute :D cand aflam ca trenul are 15 minute intarziere ... ieeeeeeeeeeeeeeeeeei cineva acolo sus ne iubeste :x, iar despre drumul de intoarecere, ce sa spun, decat ca a fost al draculuid e cald, gen 30 de grade +, si extrem de gol tot vagonul in care ne aflam.Pff inca o excursie de pomina :D, pe bune!

Aceasta este facuta cu zoom maxim la formatiunea numita Coltii Dracului din masivul bucegi, poza fiind facuta de langa cabana 3 brazi.

Un comentariu:

  1. "Echipa noastra de excursionisti era formata din 8 persoane, 5 de sex feminin si restul de 3 animale :D...tin sa mentionez ca unul dintre animale a citit gresit marcajele:))
    Deci....

    1.Cainele de traseu ne-a insotit pe drumul gresit pentru ca el nu avea de unde sa stie cat de duda suntem noi si probabil ca avea impresia ca din 8 oameni(ma rog...5 oameni si 3 animale:))) macar unul e cu capul pe umeri, daaaaaar a avut parte de o mare surpriza cand am facut 180 de grade si am pornit-o cu viteza luminii inapoi spre cabana...cred ca s-a stricat de ras pe seama noastra...:))

    2.Evident ca ne-am dus la mancare...doar nu era sa stam sa ne uitam la 2 animale cum fac poze:))

    3.Nu imi aduce aminte de cat am stat pentru mancarea aia ca ma apuca iar nervii:))

    4.Intr-un moment de claritate mintala am cercetat harta si am aflat cu stupoare ca ne indreptam spre... Cristianu Mare :)) si poiana brasov...hmm da! EXACT ACOLO DOREAM
    ...Haide sa fim sinceri...este adevarat ca ne miram ca ne apropiem de chei,daaaaar...pana nu ne-am intersectat cu drumul de Postavaru...nu ne-am prins cat de batuti in cap am fost.Dupa ce toata lumea si-a varsat nervii pe sarmanul animal care se uitase pe harta,ne-am intors cu viteza luminii la trei brazi(la dus am mers lejer,popas,alea,alea...la intors nu am facut nici un popas:))).Cand am vazut ca era sa ne prinda noaptea in padure deja eram pe modul "survivor" pe principiul "walk or die" pentru ca la ce noroc avusesem in ziua aia...mai lipsea sa ne intalnim cu vreun urs flamand:)).

    5.Haide sa fim sinceri din nou...am ajuns in gara la 18:02.Cand eram la catvea minute de gara am auzit trenul.3 din cele 5 persoane de sex feminin au alergat spre gara sa vorbeasca cu nasul sa ne astepte...asta ne mai trebuia...sa stea si trenul dupa noi:)).Oricum cand am auzit k are intarziere 15 minute am zis ca ne-a pus Dumnezeu mana-n cap:))

    6.Pe drumul de intoarcere eram toti jegosi(mai ales mihai=)) care a avut norocul de lua o busitura in namol),obositi,dormeam pe noi.A doua zi eram toti morti la datorie...evident ca nu exista muschi care sa nu ne doara...

    Toate ca toate,dar excursia a fost super:)).Eu cel putin,m-am distrat foarte mult.Abia o astept pe urmatoarea(in care o sa ne uitam toti pe harta:)))

    RăspundețiȘtergere